Beşiktaş ile Gençler kupada görüşmek üzere dostça ayrıldı

Bu maç aslında iki takım için de bir mesaj maçıydı. Türkiye Kupası yarı final sonuçlarına bakıldığında, en mantıklı gidişatta Kupa finalini bu iki takım oynayacak çünkü. Bunu en başa yazdığımızda altına da şunu not etmek gerekiyor: Beşiktaş, Gençlerbirliği’ne karşı son yıllarda büyük bir üstünlük kurmuş durumda. Tam final öncesi, hem de İnönü’de bunun terse çevrilmesi Ankaralılar için çok önemli bir hamle olabilirdi.

Sonuç ve özellikle ikinci yarıda oynanan oyuna bakılırsa, ilk mesaj taraftara verildi. Kupa finalini eğer bu iki takım oynarsa, görüldüğü kadarıyla iki kaleye de gidip gelen bir maç izleyecek maça gidenler.  İki takım da hem gollerle hem de girdiği pozisyonlarla zevkli bir maç izlettirdi.  Tabii ki bu Beşiktaş açısından bakıldığında bir sorun. Kendi sahasında, Beşiktaş, ligde bu kadar kötü bir durumda olmasına rağmen, altında olan bir takımı yenememesi bir sorundur.

Bir başka sorun da Beşiktaş’ın iki farkla öne geçtiği bir karşılaşmada maçı galip bitirememesi. Kısa bir süre içerisinde iki gol yiyen bir takım halinde olmak, bunu koruyamamak ve üzerine bir kaç pozisyon da vermek ilerisi için olumsuz bir sinyal. Fakat bunun yanında olumlu sinyaller de var. Beşiktaş bu maçı rahatça kazanabilirdi. Maç 2-2 olduktan sonra da maçı farklı kazanabilecek pozisyonlar buldu Beşiktaş. Almeida’nın, Ernst’in pozisyonları ile etkili olabilirdi Beşiktaş.

Sonuç olarak, Beşiktaş ligi kafasında bitirmiş gözüküyor. Her yorumcu, her spiker Beşiktaş’ın bir hedefi olduğunu iddia ediyor, ilk dört için mücadele ettiğini belirtiyor fakat Beşiktaş’ın olabildiğince puan almak gibi bir derdi yok gibi gözüküyor. Beşiktaş, Avrupa’ya kupa üzerinden gitmeyi, ligi de idare etmeyi düşünüyor. Bu arada bir genç oyuncuları biraz daha takıma soksa Beşiktaş daha iyi olur. Aurelio yerine Onur’un girmesi, uzun süre PAF’ta oynatılan Rıdvan’ın oynaması Beşiktaş’ın bu rölantide geçirdiği dönemi ilerisi için olumlu sonuçlarla geçirmesine yararlı olacaktır.

Son bir söz de taraftara. 23.000 civarında bir taraftarın izlediği bir karşılaşma oldu bu maç. Beşiktaş taraftarının neden 7’den 70’e farklı görüldüğünün bir yanıtı bu rakamda gizli olabilir.